Activiteiten

2017

WC Kanomarathon

Hazewinkel, België

In mei 2017 mocht ik naar het World Cup Kanomarathon in Hazewinkel, België. Het was voor mij de eerste keer dat ik voor Nederland uit mocht komen.

Ik mocht een marathonkano lenen, omdat mijn eigen kano te zwaar was. En het was allemaal erg officieel, met een pasje, een NED-sticker op mijn kano en speciale NED-wedstrijdkleding.

Ik heb twee wedstrijden gevaren: 3,5 kilometer met 2 overdragingen en 19 kilometer met 5 overdragingen, gelukkig beide wedstrijden niet op dezelfde dag, want het was toevallig dat weekend ook nog heel erg warm (boven de 35 graden Celsius), dus van de bondscoach moest je blijven drinken, drinken en drinken.

Mijn vader was mee en hij heeft 3 dagen lang gezorgd voor het ontbijt, lunch en diner, zodat de sporters zich daar geen zorgen over hoefden te maken.

Olympic Hopes

Racice, Tsjechië

In september 2017 mocht ik ook mee naar Olympic Hopes in Racice, Tsjechië voor kanoërs onder 18 jaar.

Ik heb daar op de 200 en 1000 meter in de K1 meegedaan en 500 meter in de K4. In de K1 geen halve of hele finales gehaald, maar in de K4 hebben we wel de halve finale gehaald. Ik vond het fantastisch om mee te mogen doen met deze internationale jeugd kanowedstrijden.

2017

Hoogtepunten