Activiteiten

2018

Nieuwe kano

In het begin van 2018 kwam de bondscoach met het bericht dat de Ierse kanokampioen Jenny Egan (3e K1 5000m WK2018) haar kano te koop aanbood en dat die kano perfect voor mij zou zijn.

Samen met mijn ouders heb ik toen het geld ervoor bij elkaar gekregen. De kano is vervolgens via-via van Ierland naar Engeland en daarna naar Leiden vervoerd.  Enkele weken later heb ik mijn kano in Leiden op kunnen halen en teruggebracht naar Groningen.

In de weken daarna heb ik heel vaak in mijn nieuwe kano getraind, ook met de Focusgroepen, om zo goed voorbereid te zijn op het komende kanowedstrijdseizoen.

Essen - Duitsland

Tijdens de internationale kanowedstrijden in Essen, Duitsland heb ik driemaal de finale gehaald. In de K1 op de 1000 meter, in de K2 op de 500 meter en in de K4 op de 500 meter.

In de laatste klasse zijn we derde geworden.

Jeugdregatta Zaandam

Met veel enthousiasme was ik begonnen aan de Jeugdregatta in Zaandam, waar ik samen met Thura in de K2 een gouden medaille heb behaald op de 500 meter.

Maar algauw begon mijn lichaam te protesteren en dat resulteerde in een schouderblessure, waardoor ik niet veel kanowedstrijden heb kunnen varen.

Schouderblessure

Het eerste gedeelte van het jaar 2018 heeft voor mij in het teken gestaan van het herstellen van een schouderblessure.

Door veel fysiotherapie, het regelmatig tapen van mijn schouder en door oefeningen te doen is het mij gelukt om de kracht in mijn schouders weer terug te krijgen.

Ik heb in dit jaar wel geprobeerd om enkele kanowedstrijden te varen, gewoon om te kunnen varen, niet om te winnen.

NK Kanosprint

Bij het Nederlands Kampioenschap Kanosprint op de Bosbaan heb ik ondanks mijn schouderblessure toch drie keer K1 gevaren op de 200, 500 en 1000 meter.

Daarbij was ik tweemaal 4e en een keer 5e, resultaten waar ik best trots op mocht zijn.

Olympic Hopes

Poznan, Polen

Voor de tweede keer mocht ik met de Nederlandse selectie naar Olympic Hopes, dit jaar in Poznan, Polen.

Ik heb daar mijn persoonlijke record (PR) op de 200m K1 verbeterd! Voor het eerst ben ik onder de 50 seconden uitgekomen op deze afstand.

Ook op de 1000m K1 heb ik een goed resultaat neergezet.

2018

Hoogtepunten